Nederlands   English

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/ruskerk.nl/httpdocs/ru/modules/mod_mainmenu/legacy.php on line 343
NL Info Page
Via deze weg informeren wij u dat 27 februari na een langdurig ziekbed,
op 56-jarige leeftijd, aartspriester Grigoriy, de rector van de heilige Alexander Nevsky kerk te Rotterdam, is overleden.

Вечная Память

(18.01.1961 – 27.02.2017)

Informatie over de orthodoxe parochies van Nederland kunt u vinden hier

Наш Храм

Onze parochie valt onder het bisdom Den Haag en Nederland van het Patriarchaat Moskou.
Hoofd van het bisdom is Aartsbisschop Simon (Isjoenin).
Voor de kerkdiensten maken we gebruik van de Juliaanse kalender (oude stijl).
De diensten worden gecelebreerd in het kerkslavisch.
De belangrijkste lezingen worden herhaald in het Nederlands.

Heilige rechtgelovige grote vorst Alexander Nevsky Heilige rechtgelovige Grootvorst Alexander Nevski.
(feestdagen 12 september, 6 december) [meer...]

On June 20, the Russian Orthodox Church dedicated to the Holy and Right-Believing Prince Alexander Nevsky (the Hague and the Netherlands diocese of the Moscow Patriarchate) was consecrated in Rotterdam, which is the second in size city of the Kingdom of the Netherlands and the largest port of Europe [meer...]

...

De kerk van de Heilige Alexander Nevsky