Nederlands   English
NL Info Page

Geliefde broeders en zusters,

Ook wij zijn genoodzaakt om strengere regels toe te passen als gevolg van de oproep van de overheid om bijeenkomsten te beperken en een afstand van 1.5m te houden wegens de uitbraak van het coronavirus. Om deel te kunnen nemen aan de diensten moet u zich aanmelden op nummer +31651640328. Zonder bevestiging van aanmelding kunt u alleen toegelaten kunnen worden mits er op dat moment minder dan 30 mensen in de kerk aanwezig zijn. Indien u vragen heeft betreffende individuele diensten neem contact op met een van de priesters. Wij rekenen op uw begrip.

Informatie over de orthodoxe parochies van Nederland kunt u vinden hier

Наш Храм

Onze parochie valt onder het bisdom Den Haag en Nederland van het Patriarchaat Moskou.
Hoofd van het bisdom is Aartsbisschop Elisey (Ganaba).
Voor de kerkdiensten maken we gebruik van de Juliaanse kalender (oude stijl).
De diensten worden gecelebreerd in het kerkslavisch.
De belangrijkste lezingen worden herhaald in het Nederlands.

Heilige rechtgelovige grote vorst Alexander Nevsky Heilige rechtgelovige Grootvorst Alexander Nevski.
(feestdagen 12 september, 6 december) [meer...]

On June 20, the Russian Orthodox Church dedicated to the Holy and Right-Believing Prince Alexander Nevsky (the Hague and the Netherlands diocese of the Moscow Patriarchate) was consecrated in Rotterdam, which is the second in size city of the Kingdom of the Netherlands and the largest port of Europe [meer...]

...

De kerk van de Heilige Alexander Nevsky